onsdag 13. april 2011

Saga-ei vakker lita bouvier-jente :-)


Parcha er sidan sist komen vel fram til Porsgrunn til Tove og Bjørn og er ei sjarmerende og artig frøken som har funne seg godt til rette der.

Etter tur reiste valpene til sine nye heimar:

Bico til Trondheim der eg var så heldig å finne ei flott familie som vil legge til rette slik at vi kan få tatt han med i utstillingsringen sånn etterkvart og kanskje også bruke han i avl om alt ligg til rette for det.


og Anders kom med fly til Ørsta og henta Bello og den lange turen tilbake til Bodø hadde gått heilt fint :


og til slutt reiste Bork til Averøy samen med Hilde:


Tilbakemeldingane fra alle har vore berre positive heldigvis. Alltid litt spennende korleis folk opplever dette med å få en valp i huset. Nokre er ikkje alltid like klar over for en slitsom jobb det også kan være ! En valp vil gjerne sjekke opp alt den kjem over og gjerne også bite i alt - den skal lære å bli husrein og det er ikkje gjort over natta - dessverre ingen hurtig vei til slik en luksus- her er det nok dessverre berre mengdetrening som må til og ingen vits i å bli sinna eller fortvila og lei om det blir en dam på golvet inne- for det blir det - garantert !! Det er berre å tørke opp fortsette som før. Så skal en trene på å ligge i bur - litt hyl og protester blir det gjerne i den forbindelse men her også gjeld det å være tålmodig - det tek heldigvis !!! ikkje mange dagane før valpen har gitt opp å protestere på dette så sant en ikkje har gitt etter for "gaulinga " og lært den at om lyden blir høg nok så kjem dei og slepp meg ut :-)
Alle har nok kome godt igang med valpebitinga som også er en del av det å ha valp. Mange gode råd finns det nok å få og mykje har nok effekt men til trøst så er dette noke som også går over om ikkje så veldig lenge. Eg bruker å ha tyggebein, grisehaler, griseører eller andre godsaker liggende slik at når valpen får et "raptus" og angrip med dei sylskarpe tennene så får den dette i staden. All biting i buksebein, sokker , hender osv. blir stoppa tvert - og det mest effektive da er enten å gi den noke den har lov å tygge på eller ta den fysisk vekk , dvs. enten ha den ut på et godbitsøk på plenen eller rett å slett å ha den i buret.........


Vi har beholdt Saga igjen her fra dette kullet. Ho er godt igang med å lære seg å mestre livet "åleine" uten søsken og mor og ho er en veldig enkel og oppmerksom valp. Kjem umiddelbart når vi kaller på henne og er alltid hoppende glad :-) Ho HOPPER rett og slett også over alle dørstokker, rart å sjå - kanskje ho syns dei ser veldig høge ut og at ho må hoppe for å komme over ??? Har forstått at dette er en vannglad gjeng og det samme er ho. Vannskåla orker eg ikkje ha inne- den står på verandaen- det vil sei- der står den kun akkurat idet eg set den ned for å neste øyeblikk har Saga kasta seg over den, drikk det ho treng og plasker resten utover for så å bære og trille rundt på den - slikt rot kan vi rett og slett ikkje ha inne. Ho søv i bur heile natta ved senga mi , våkner stort sett i 0700 og er VELDIG frisk og opplagt et par timar utover da. Når ho da tek seg en liten dubb får eg sjanse til å lufte dei andre hundane og når vi er tilbake er ho jaggu på beina igjen , er gjerne med om det skjer noke men kan også legge seg ned og berre være rolig om vi set oss ned, for så å ha seg eit " energikikk " igjen på kvelden , ein heilt normal valp og ikkje spesielt aktiv vil eg sei - , og vi har hatt mange ! valper her i huset siste åra. Ho har fått blitt med på treningane i hundeklubben her og møtte mange rare både folk og dyr, vore i skogen og prøvd litt " rundering " har ho faktisk også og det gjorde ho veldig bra ! er ikkje redd støvsuger og støy ellers , er stille i bur i bilen, kan bråke litt med det samme ho blir lagt i bur på hunderommet men gir seg for - kort og godt en enkel og kjekk liten frøken syns vi som har latt oss sjarmere veldig av denne personligheta !!
Synd ho ikkje kan bu hos oss fast - vi håper å finne en god forvert til henne som vi kan samarbeide med i nokre år framover. 4 hunder der dei to yngste er 1 og 2 år gamle er meir enn nok for meg, i tillegg har Gaya og eg lyst å få være med på leiteaksjoner i tida framover, ikkje lett å forlate huset til alle døgnets tider med en valp i huset. Men har god tru på at den rette for Saga finnes der ute :-)
Idag har ho blitt bada og føna og fått en liten "bouver-sveis" vart såååå fin !!!

2 kommentarer:

  1. Oh vad fin Saga är.......gillar henne verkligen!
    Lycka Till !

    SvarSlett
  2. Dette er en test for innlegg av melding på bloggen din

    SvarSlett