lørdag 2. april 2011

Flyttesjau :-)

Sidan sist har vi fått en hund mindre her i huset, Sofie som kunne blitt 11 år i år var alvorlig sjuk og vi valgte å la henne få slippe mens ho enda var nokenlunde oppe og gikk. Det var en tung dag med mange tårer og der og da tenkte eg at kanskje skulle finne en annen hobby enn hund......
Ho var ein høgt verdsatt hund for oss fra første dag. Vi har hatt mange flotte opplevelser i utstillingsringen , på agilitystemne og i lydighetsringen og ikkje minst med dei tre valpekulla - 18 kjekke valper har ho hatt. Mykje glede og mange flotte minner gav ho oss.

Bildet er fra en tur i -06 til Stabbeskaret i Romsdalen, mykje stein og ur og då potane vart veldig såre lot Sofie seg villig bli plassert i sekken til Helge og satt der dei to timane turen tok tilbake til bilen, ikkje verst å ha med en så kjekk kavaler på tur syns ho :-)


De "lille ville " her fekk bli med på Hundeklubben sin faste tirsdagstrening og kunne nok tenkt seg ut og sjekke meir av kva som fantes utenfor buret men måtte nok sitte bak lås og slå denne kvelden :-)

Sist veke var det tid for veterinærbesøk der alle fikk vaksine og microchip. Alle tok dette heilt fint og syns det var stas med alt som var å oppdage på en så spennende plass. Tilbakemelding fra veterinær var : "7 jamnstore valper, 5 hanner og 2 tisper, sunne, trivelige og lett håndterlige valper " kjekt når alt går bra der ja :-)

Vi bruker å ta en liten valpetest av alle kulla vi har her. Artig og interessant å sjå forskjellane som alltid er i eit kull . Ikkje alt som er like lett å observere i valpekassa og heime der dei gjer mykje i flokk og er i vante omgivelser. Når kvar enkelt skal klare seg totalt på egen hånd kan ting fort bli veldig vanskelig og skummelt ja :-) Nokre tek slikt på strak arm, andre treng meir tid. Det gir en grei peikepinn på kva valpekjøparane bør legge mykje vekt på framover og kan også gi eit bilde av kva som ligg i hunden for den som skal bruke den til noke spesielt.

Vi er så kjempeheldige !! som har en hundevenn som Arne! han er en sprek kar som henter hundar her etter behov og tek dei på tur, veldig god hjelp for meg i ei travel valpetid ! og flink å ta bilder også :


Gaya syns det blir veeeel mykje til tider ja så ho er glad når ho kan søke litt dekning :-)

Og Priscilla blir heilt handlingslamma når dei "kaster" seg over henne og vil leike, Glittra lar seg ikkje pille så lett på nasa så ho seier godt ifra og da forlet den stakkaren som treff på henne åstedet hyyylende , nesten så en skal tru han har blitt alvorlig skada men det er visst berre skrekken :-) jaja,litt lærdom på veien er ikkje å forakte !


Onsdag dro Anne-Kirsti og Tzaro herifra med fly til Bodø. Flinke guten gikk opp i bagen og la seg til å sove rett før avreise og sjølv om turen heim tok mange fleire timar enn planen var gikk alt veldig fint både for hund og eier :-)


Dessverre vart fotoapparat gløymt att heime då Parcha skulle møte sin nye familie på flyplassen på Vigra ! men gleda var stor då dei møtte sjarmtrollet med det kvite blisset :-) Erfaringsmessig vil nok mesteparten av det kvite forsvinne men Tove og Bjørn syns det kvite berre var det lille ekstra som dei håper hun vil få beholde :-)


Idag har vi gjort Cisko klar for avreise, bada, føna og klipt klør.
Ikkje berre-berre når minstemann skal forlate redet .......han har vore en veldig snill og kjekk valp :-)
Heidi hadde ordna med et stort bur med puter og tepper så han dro herifra som en liten prins :-) Dei får en lang tur i bil tilbake til Lillestrøm men skulle heldigvis ta det i to etapper- og vær og føre var godt.


Då er det 4 tilbake i valpekassa og over helga blir det fleire som drar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar