fredag 11. februar 2011

En vakker dag ......

På barnsel/fødeavd. for hund i Haraldsgata 9 er der ein ansatt-denne personen går 24 timers turnus. I løpet av natta sprett denne personen på beina ved minste antydning til ulyd fra valpekassa, klar til å assistere og sørge for at ingen små forsvinn inn i tepper og blir kvalt. Mat og drikke blir servert til valpemor når ho måtte ønske - til alle døgnets tider. På oppdretterskulen lærte vi av Astrid Indrebø blant anna at etter fødsel skal det skje ei dramatisk auke i foring av tispa ! Samme person anbefale også å gi kraft fra ei kokt høne iblanda druesukker og kalsiumfosfat under fødsel så i god tid hadde det blitt handla inn ei høne - ei gullhøne faktisk !! (den heitte virkelig det haha) som vart kokt og denne krafta og kjøttet blir no brukt ilag med valpefor til Gaya og det gjer tydeligvis susen :-) I valpekasse driv Gaya innimellom med en slags utvelgelse av kven som skal få fred til å sove og kven som må vekkes for å bli sleika og fora....en må vel være hund for å forstå det :-) Og så skal dei flyttast litt på, og stakkarane hyler som fy der dei heng og spreller i kjeften på henne, heldigvis ser det ut til at dei har begynt å bli sterke og tunge - ho har iallefall problem med å klare å holde dei lenge- neste veke er det forhåpentligvis slutt på dette !!
Kort sagt er dette en hobby for spesielt interesserte :-)

To søstre :-)

Idag var det et fantastisk flott vintervær - knallblå himmel og soooool !!
Måtte berre ta turen i Skåla , hadde med to små veninner :-)

2 kommentarer:

  1. Hei. Slik høne har jeg også gitt etter valpefødselene. Kjempebra. Gøy å lese om Gaya. Klem fra oss her i Hønefoss

    SvarSlett
  2. Här bärs det fortfarande, jag hoppas också att detta snart skall tar slut. Vill inte samla ihop en utspridd kull med valpar.
    Idag har hon bara försökt en gång med 1 valp. Men vi sov tills 08.30 imorse. Då hade valparna fått mat kl 04,00. Den tredje veckan blir säkert lugn?! Eller....

    SvarSlett