søndag 20. mars 2011

Livet med valpekull i huset ........


Det var på tide med et bad og en liten frisering på gjengen før vi gjorde et forsøk på fotorunde på bordet no når dei var blitt 5 veker og var komne litt meir på beina. Heldigvis kom Aina og hjalp til med tørking og føning, heile seansen tok visst 4 timar !! Men fine vart dei :-)


Mamma Gaya er nok ikkje vant til et så rolig liv som ho har no så vi må ha ei runde for dag med ball-jakt i skogen. Tenke at det er bra for henne på fleire måter, held kondisjonen litt vedlike sjølv om det må bli mykje forkus på det når valpene er flytta, gleder oss til å kome igang igjen med redningshund-treningane !!!


Mandag kom Torhill og Hilde på besøk. Då vart det litt meir orden på frisyren på gjengen og ny bilde-serie av dei håpefulle :-) Torhill er en kløpper med saks og handtering av hund ! Har kjent henne siden 1997 da vi kjøpte vår første bouvier Bendik fra henne. Henne har eg lært utrulig mykje av, ho er positiv person som ser løysning på det meste :-) Ho ankom med sin befriande LATTER og gjengen i valpekassa hadde visst aldri hørt en slik lyd så dei tok beina fatt og gikk i dekning det raskeste dei små beina klarte !!!! Stakkars små, er visst ingen her i huset som ler .......

Så vart det ei runde med bedømming av eksteriør, tilbakemelding fra Torhill var eit jamnt kull med godt bygde valper,veldig gode hoder og nokre utmerka seg meir enn andre som naturlig er. Hadde laga meg nokre favoritter sjølv på forhånd og artig å sjå at dette stemte :-) Øving gjer meister ! Men mykje øving må til :-) sånn er det berre, en blir ikkje god på dette over natta !
Til helga når dei er 7 veker skal vi ta en valpetest , skal bli spennende å sjå om der fins litt futt og arbeidslyst i gjengen ......Håpe dei ikkje viser seg som noke puslete greier- virker absolutt ikkje slik her då men veit det blir noke anna ute i den store verda :-)


Det er viktig med mykje stimulering av valpene så kvar dag har vi besøk :-)


Innimellom alt valpesteller her i huset får vi heldigvis tid til tur , bl.anna gjekk Sølvi, Elica og vi en kanonfin ! tur på Melshornet i skikkelig blåst. Vi var veldig fornøgde med å ha pressa oss sjølve til å gjennomføre turen på veldig glatt underlag uten brodder (vi gikk på beina), sola som skein så fint då vi starta forsvant fort og dess høgre opp vi kom dess meir vind og kulde vart det. Medbrakt mat og kaffi vart den nesten umulig å innta men pytt ka gjorde det :-)


Tenkte dei skulle få en liten forsmak på friluftslivet så satte to og to ned i kurven og bar dei til en snøfri flekk i skogen der dei fekk utforske litt, stor stas !!


Ikkje nok lenger å ha tilhold berre i valpekassa , så dei neste to vekene må vi nok halde oss ved teltene og bruke mest tid på gjengen her :-)

D

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar