mandag 28. oktober 2013

"Studietur " til Italia :-)

Turen vart planlagt hausten 2012- 6 oppdrettere/lagottoeigarar fra Norge pluss to fra Sverige booka plass på hotel Panazza i Mordano. Vi var to biler som skulle køyre sammen mens dei andre tok fly og leigde bil fra flyplassen i Bologna. Vi som skulle køyre starta søndagen og tok båten fra Kiel mandag kl. 1400. Turen nedover motorveien i Tyskland gikk greit - berre ei lita feilkjøring utfra Kiel - en stor fordel å følge med på GPS :-) Dagen starta med regnvær og ikkje mange plussgradene og dette fulgte oss til Nürnberg der vi hadde bestilt overnatting. Starta tidlig neste morgen på turen vidare mot Italia og snart var vi i Østerrike - Brennerpasset og Italia - været og temperaturen bedra seg betraktelig. Fantastisk mykje flott å sjå langs vegen!
Vi ankom hotel Panazza etter ei lita feilkjøring i god tid på kvelden og fikk innlosjert oss på eit romsleg rom på marknivå, hundane fikk endelig slippe ut av bilen og lufta seg i den fine hagen på hotellet der det fantes et rikt utvalg av fjærkledde vesener til stor interesse for dei firbeinte :-) Det var fantastisk godt å kunne innta eit bedre måltid og berre nyte at vi var vel framme og sjå fram til spennende dager ! Vi hadde avtale om to kennelbesøk dagen etter så med litt hjelp i resepsjonen fikk vi lagt inn rett adresse og greide å spore opp første kennel - Del Ginestreto - kennelen ligg ute på landet og kona til Ermanno viste oss vei dit. Han tok oss godt imot og vi brukte 2 timar der - vi kan vel berre konstantere at hundane vi har bur og lever eit totalt annerleis liv enn desse vi møtte i Italia ! Ermanno kunne en god del engelsk - ein klar fordel :-)
Videre til kennel Di Casa Cleo - vi kom dit ein time seinere enn avtalt og kun en vakthund - blanding av boxer og lagotto tok imot oss men etter litt tålmodig venting dukka Landi opp og vi fekk ei interessant omvisning på kennelen - han hadde to valpekull som vi også fekk helse på - og vi vart litt andektige då han viste oss inn i premierommet sitt - imponerande rett og slett !
Middag og trivelig samvær med norske og svenske venner vart ein fin avslutning på ein solfylt og interessant dag. Litt sightseeing starta vi med dagen etter - byen Dozza skulle besøkes - virkelig verdt turen - der fekk vi handla litt for einkvar smak :-) og ete lunch .
Ferda gikk videre til Rimini og kennel Granio del Malatesta - denne kennelen holdt på bygge nytt utenfor byen noko dei såg veldig fram til å få tatt i bruk - budde veldig trangt no med mange hunder :-)
Litt pelsstell måtte også til - vi hadde med 5 hunder som skulle stilles på Radunoen:
og mellom slagene kosa folk og dyr seg og slappa av på det flotte hotellet vi budde på :-) Høgdepunktet for turen- Radunoen :-) Vi var tidlig på beina - hadde heldigvis berre en 10 minutters kjøretur så vi var ute i god tid. 192 hunder påmeldt - og her var det mange virkelig vakre hunder :-) Heile dagen gikk med før alle hadde fått sin bedømming og vinneren vart kåra . Her var også premie for beste pels - beste bevegelser og beste hode :-)
Planen var å få tid til litt sko-shopping når vi først var i Italia så her var det ingen tid å misste då utstillinga var over - min gamle gode GPS vart leita fram og punkter av interesse-shoppingsenter - kjør - dessverre var GPS`en vel gammel så turen endte i en murvegg!! men vi let oss ikkje stoppe - kjørte til Imola og håpte vi fann butikker som hadde åpe litt lenge på en lørdag kveld og hellet var med oss - her vart det kjøp av både sko og støvletter :-) Resten av kvelden kunne vi more oss ute på piazzaen med sang og mykje latter og vin ilag med vårt trivelige reisefølge ! Søndag starta turen mot Norge - planen var å få med trøffelsøket men på grunn av litt feilberegning av reisetid tilbake til Kiel måtte vi stå over dette denne gongen. To overnattinga i Tyskland fekk vi på turen heim og sånn cirka 6 timer i stillestående bilkø på den tyske motorveien - men vi rakk båten med vel en times margin - heldigvis :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar